Contact2020-12-14T14:01:33+01:00

Contact

Stuur een bericht

Stuur een bericht via onderstaand contactformulier en wij proberen zo spoedig mogelijk contact met je op te nemen.

  Waar ben je werkzaam?
  iHUBAltraHorizonOpvoedpoliDe Nieuwe KansEen externe organisatie

  Contactgegevens

  • Bezoek- en postadres:
   iHUB Leren & Ontwikkelen
   Cornelis Geellaan 2b
   2406 JG Alphen aan den Rijn

  Veelgestelde Vragen

  Heb jij een vraag? Wellicht is jouw vraag vaker gesteld en staat het antwoord bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

  Wat moet ik doen om mijn registratie bij het SK-Jeugd te behouden?2020-12-16T13:59:41+01:00

  Als je geregistreerd bent bij het SK-Jeugd, moet je je iedere 5 jaar herregistreren. Voor die herregistratie moet je opleidingspunten en reflectiepunten halen. Kijk even op de site van het SK-Jeugd, de exacte eisen zijn afhankelijk van je datum van inschrijving. Je vindt op onze website ‘ontwikkelblokken’ die opleidingspunten geven voor je herregistratie. Reflectiepunten kan je halen door intervisie en soms ook via casuïstiek en werkbegeleiding. Check het SK-Jeugd voor de exacte eisen.

  Wanneer moet je je registreren bij het SK-Jeugd?2020-12-16T13:58:09+01:00

  Iedereen die op een HBO-functie in de jeugdhulp werkt moet geregistreerd zijn bij het SK-Jeugd.

  Voor wie is het praktijkprogramma?2020-12-16T13:57:18+01:00

  Het praktijkprogramma is voor collega’s op een HBO-functie hulpverlening met een verouderd (ouder dan 5 jaar) HBO diploma, een HBO-diploma zonder uitstroomprofiel jeugd- en gezinsprofessional of een WO-diploma pedagogiek of psychologie. het praktijkprogramma wordt door iHUB leren en ontwikkelen aangeboden. Volg dit programma alleen als je van het SKjeugd schriftelijk advies hebt gekregen dat je dit moet volgen. Als je dit advies hebt, kijk dan op onze site bij ‘praktijkprogramma’. Hierin staat precies wat je op je afdeling moet regelen in overleg met je manager (werkbegeleiding en werken onder supervisie) en welke leertrajecten je moet volgen. Startdata van de leertrajecten vind je op de website bij ‘introductie beroepsethiek en tuchtrecht’, verdieping beroepsethiek en tuchtrecht (moreel beraad). Als je ambulant werkt volg je nog de training ‘Focus op veiligheid’ en als je residentieel werkt de training ‘focus op een veilige groep’. Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.

  Wat moeten zij-instromers doen om in de jeugdhulp te komen als HBO-ers?2020-12-16T13:55:47+01:00

  Als je in de jeugdhulp wil werken op HBO-niveau, moet je geregistreerd zijn in het kwaliteitsregister SK-jeugd, in de kamer voor jeugd- en gezinsprofessionals. Neem contact op met het SK-jeugd om te vragen wat jij moet doen om je te kunnen registreren. De antwoorden kunnen variëren van:

  • volg een EVC-traject
  • volg het praktijkprogramma
  • volg modules aan een Hogeschool
  Er zijn forse kosten verbonden aan het EVC-traject en de modules aan een Hogeschool. Overleg met je manager als je het advies krijgt voor een EVC-traject of een module aan een Hogeschool. Ga je een EVC-traject doen, neem dan contact met ons op. Dan denken we met je mee wat voor jou het meest passend is. Ook hebben we reflectie-groepen voor collega’s die een EVC-traject doen, waarin je samen kan leren.
  Wanneer doe je een EVC traject (van MBO naar HBO)?2020-12-16T13:53:03+01:00

  Je kan geen EVC-traject doen van MBO- naar HBO-niveau, behalve als je op een HBO-functie werkt met een MBO-diploma en/of taken uitvoert op HBO-niveau. Denk je erover om een EVC-traject te doen, neem dan, samen met je manager, contact met ons op. Dan denken we met je mee wat voor jou het meest passend is. Ook hebben we reflectie-groepen voor collega’s die een EVC-traject doen, waarin je samen kan leren.

  Er staan in YouForce meerdere data bij een cursus, kan ik kiezen op welke datum ik mij inschrijf?2020-11-25T12:12:09+01:00

  Wanneer er in Youforce bij een cursus meerdere datums staan dan bestaat deze cursus uit een reeks van dagen. De eerste datum is de startdatum en je kunt dus niet op de andere datums starten.

  Ik heb mij via YouForce ingeschreven voor een training, mijn aanvraag is goed gekeurd en toch word ik op de training en datum niet ingedeeld maar op de wachtlijst gezet. Hoe kan dit?2020-11-25T12:07:43+01:00

  Sommige cursusdata zijn voor een bepaalde functiegroep of een specifiek team. Dit kun je teruglezen bij het kopje “opmerkingen” in YouForce. We delen je in zodra er een nieuwe ‘open’ cursus gepland is die voor alle collega’s toegankelijk is. 

  Wat is het SKJ nummer van het praktijkprogramma?2020-11-25T15:30:13+01:00

  Het nummer van het praktijkprogramma van Horizon is: SKJ197921

  Het nummer van het praktijkprogramma van Altra is: SKJ204202

  Ik ben mijn certificaat kwijt. Wat nu?2020-11-03T13:42:15+01:00

  Vervelend dat je je certificaat kwijt bent. Wij kijken graag met je mee of we er voor kunnen zorgen dat je een duplicaat kunt ontvangen. Neem contact met ons op via de chat of via het contactformulier op onze contactpagina. Let op: indien het mogelijk is om een duplicaat aan te maken dan zijn daar wel kosten aan verbonden.

  Ik krijg bij het aanmelden de melding ‘verplichte vooropleiding nog niet gedaan’. Wat betekent dit?2020-11-03T12:40:31+01:00

  Wanneer je bij het aanmelden voor een cursus de melding “verplichte vooropleiding nog niet gedaan” krijgt dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Je dient eerst een andere cursus te volgen die een vereiste vormt om deel te kunnen nemen aan deze cursus.
  • Je hebt de basis wel gevolgd maar deze staat niet verwerkt in het systeem. Dit is het geval bij alle cursusactiviteiten van voor februari 2019. Wanneer je de basis wel gevolgd hebt dan kan je je alsnog inschrijven door contact met ons op te nemen via de chat of via ons contactformulier op onze contactpagina.
  Waar vind ik het aantal uren en het aantal punten van een cursus?2020-11-19T13:09:01+01:00

  Wanneer je je hebt ingeschreven via YouForce zal je na afronding een email ontvangen via YouForce met het aantal uren, het aantal registratiepunten en het registratienummer van het register.

  Kan ik mijn aanmelding wijzigen naar een ander cursusmoment?2020-11-03T12:27:42+01:00

  Wanneer je het trainingsmoment wilt wijzigen stuur je een email naar de desbetreffende trainer of je kunt contact met ons opnemen via de chat of het contactformulier op onze contactpagina. Wij zullen dan kijken of er een mogelijkheid is om de cursus op een ander moment te volgen.

  Hoe kan ik mij aanmelden voor een cursus?2020-12-17T15:57:25+01:00

  Bij ieder ontwikkelblok staat aangegeven hoe je je kunt aanmelden. Voor enkele ontwikkelblokken wordt gebruik gemaakt van de inschrijftool op de ontwikkelpagina van Altra en voor andere blokken kun je je inschrijven middels een aanmeldformulier. Dit is een tijdelijke oplossing in aanloop naar een Leermanagementsysteem waar we in de loop van 2021 mee gaan werken.

  Op welke manier ontvang ik meer informatie over mijn inschrijvingen, deelname, etc.?2020-11-03T12:22:43+01:00

  In principe versturen we alle communicatie naar jouw werkmail. Wanneer er echter geautomatiseerde berichten vanuit YouForce verstuurd worden (dit geldt voor Horizon medewerkers) dan worden deze verstuurd naar het emailadres dat is gekoppeld aan jouw YouForce account. Wanneer dit jouw privé-emailadres is dan zal daar de geautomatiseerde communicatie in terechtkomen.

  Ik heb mij aangemeld maar nog niets gehoord, gaat er iets mis?2020-11-03T12:17:53+01:00

  Wanneer je je hebt aangemeld voor een training maar je nog geen bevestiging hebt ontvangen dat je ook daadwerkelijk ingeschreven staat dan kan dat een aantal oorzaken hebben:

  • Je hebt een opleidingsverzoek gedaan en deze moet nog goedgekeurd worden door je leidinggevende; 
  • Je hebt een opleidingsverzoek gedaan, deze is goedgekeurd door je leidinggevende maar je moet nog ingedeeld worden; 
  • Je YouForce account is gekoppeld aan een privé-emailadres waar de bevestiging naartoe gestuurd is.

  Wanneer bovenstaande oorzaken niet het geval zijn of je hebt toch twijfels of het wel goed gaat neem dan contact met ons op via onze chat of het contactformulier op onze contactpagina. Wij helpen je dan graag verder.

  Hoe kan ik mij afmelden voor een cursus?2020-11-03T12:09:49+01:00

  Wanneer je door onvoorziene omstandigheden een cursusbijeenkomst moet missen meld dit dat zo snel mogelijk bij de desbetreffende trainer. Bespreek samen met de trainer op welk moment of welke wijze je de gemiste bijeenkomst kunt inhalen.

  Kan ik mijn aanmelding annuleren?2020-11-03T12:05:33+01:00

  Wanneer je je inschrijving wilt annuleren dan gelden er een aantal voorwaarden:

  • Annuleringen tot 1 week voor de start van de betreffende cursus zijn kosteloos.

  Je kunt je annulering doorgeven door contact met ons op te nemen via de chat of het contactformulier op onze contactpagina.

  Waar kan ik mijn certificaat vinden?2020-11-03T12:07:14+01:00

  Wanneer je binnen Horizon werkt en een cursus succesvol hebt afgerond word je certificaat aangemaakt in YouForce. Deze wordt geplaatst in je digitale personeelsdossier. Werk je bij een van de andere werkmaatschappijen dan zal je het certificaat ontvangen via de trainer.

  Contact Informatie

  Laatste Nieuws

  Ga naar de bovenkant