Iedere eerste vrijdag van de maand organiseert de afdeling HR in samenwerking met de afdeling leren & ontwikkelen de introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers binnen iHUB. Op vrijdag 2 oktober werden de collega’s die onlangs zijn begonnen binnen iHUB om half 10 verwacht om, tijdens een interactieve bijeenkomst, kennis te maken met de organisatie en vooral met elkaar. Nog voor de officiële start van de ochtend werd al begonnen met de onderlinge kennismaking en werden standplaats en jaren werkervaring uitgewisseld. Nadat iedereen zijn virtuele plekje had gevonden werd er afgetrapt met een korte presentatie om daarna weer snel de interactie met elkaar op te zoeken. Er werd uiteengegaan in kleinere groepjes waarbinnen nader kennisgemaakt kon worden en een ieder op zoek ging naar verbinding. Bij terugkomst in de plenaire bijeenkomst gaf iedereen aan de hand van 3 woorden aan waarom hij/zij bij iHUB werkt. Dit resulteerde in een wordcloud waaruit afgeleid kan worden waarin de collega’s van de verschillende werkvelden, werkmaatschappijen, locaties, functies, elkaar konden vinden.

De ochtend werd vervolgd met een korte presentatie over de ambitie van iHUB. Er werden alvast vragen verzameld die niet veel later door de aangeschoven bestuurder Jasper ten Dam zouden worden beantwoord. Jasper gaf direct aan vooral gebruik te willen maken van de gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met de nieuwe collega’s en met hen de eerste ervaringen uit te wisselen. Na iedereen van harte welkom te hebben geheten binnen de organisatie ontstond er dan ook al snel een interactief gesprek tussen bestuurder en deelnemers en werkte het enthousiasme van Jasper inspirerend.

Na een korte pauze werden de collega’s uitgedaagd om in kleine groepjes een korte pitch te houden en zo te vertellen wat hun locatie of afdeling bijzonder maakt. Later werd in de grotere groep gedeeld wat iedereen was opgevallen of wat men graag wilde delen in de grotere groep. Onder dit bericht een selectie van deze opmerkingen.

Wij wensen alle nieuwe collega’s heel veel leerplezier en hopen jullie snel terug te zien in een van onze leer- of ontwikkelactiviteiten. Wij hopen de volgende introductiebijeenkomst weer een hoop nieuwe collega’s te mogen verwelkomen.

Ik vind het zo mooi dat we de verbinding kunnen zijn voor alle partijen rondom het kind.
,
Elke locatie heeft een eigen sfeer. Geeft voor mij aan dat we geen standaardorganisatie zijn maar zo goed mogelijk de hulpverlening inrichten zoals het nodig is.
,
Bijzonder om met het hele gezin te werken aan ontwikkeling!
,
Sta stil bij waar je staat, kom in beweging naar collega’s, en heb ambitie.
,
Het maakt niet uit wat voor functie je hebt, dat het bijdraagt aan de ontwikkeling van een gezin/jeugdige geeft veel voldoening.
,
Heel veel respect voor alle collega’ s die echt met de kinderen en gezinnen werken. Petje af voor jullie bijzonder werk. En hopelijk geeft het een hoop kinderen een veilige haven en goed hoop voor de toekomst!
,
Deze ochtend heeft mij het idee gegeven om meer samen te gaan werken met alle takken/bedrijven binnen iHUB.
,
Ik verwonder me over het enthousiasme bij iedereen om het beste voor het gezin te kunnen realiseren.
,

Deel dit bericht!

Terug naar Nieuwsoverzicht